Kivituhka 0-4 mm mäntsälänmusta
toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Kivituhkat » Kivituhka 0-4 mm mäntsälänmusta

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Määrälaskuri

Kivituhka 0-4 mm mäntsälänmusta

Tuotekoodi: 6430068190117

Tummanpuhuva ilme saadaan kivituhka 0-4 mäntsälänmustalla

 • Pihatien päällystykseen
 • Pihan pintamateriaaliksi
 • Isojen liuskekivilaattojen tummana saumaushiekkana

Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%
Kysy lisätietoja
 • Toimitusaika 1 – 5 arkivuorokautta

Edustatko taloyhtiötä tai yritystä? Ota yhteyttä isommista tilauksista »

Valitse lisäpalvelut

kivituhka-0-4-mm-mantsalanmusta
+
+
Yhteensä: 108,00 

Kivituhka 0-4 mm mäntsälänmusta

Kivituhka 0-4 mm mäntsälänmusta on monikäyttöinen tuote. Kivituhkalla on kyky tiivistyä ja kovettua napakaksi alustaksi pihan ja teiden pintaan. Tumman harmaalla värisävyllä on erityisominaisuutena kyky tiivistyä sekaväristä kivituhkaa napakammin! Kun se asennetaan hienojakoisen vesisuihkun ja täryttimen kanssa pihan pintaan, saadaan lähes yhtä napakka alusta kuin asfaltilla.

Mäntsälän musta kivituhka sopii myös kasvimaalle sekä laattojen asennukseen. Saat siitä tyylikkään kokonaisuuden esimerkiksi mustan liuskekiven kanssa. Tuotteen värisävy saattaa vaihdella, sillä kyseessä on luonnontuote. Mäntsälänmustassa kivituhkassa on hieman punapigmenttistä värisävyä mukana.

Mäntsälän mustan kivituhkan louhintapaikka ja nimeäminen

Kivituhkaa saadaan, kun kalliota murskataan ja siitä erotellaan seulonnan avulla erikokoisia jakeita. Kivituhka on hienojakoisempaa kuin kalliomurske. Kivituhkan raekoot ovat yleensä alle 10 mm ja sitä suuremmat raekoot ovat kalliomurskeita. Kivituhka sisältää 0 mm hienojakoista pölyä ja pientä kiviraetta aina 10 mm saakka raekoosta riippuen. Pölyn tarkoituksena on tiivistää kivirae, joka toimii kantavana aineksena.

Kivituhkaa, kuten myös muita kalliosorajalosteita, saadaan eri värisenä eri paikkakunnilta. Meillä Mäntsälässä on myös mustaan menevää kivituhkaa, joka on käytännössä tummanharmaata. Se mistä tuotetta louhitaan, kertoo tuotteen värin nimen. Kivituhka 0-6 mm kotkanpunainen on peräisin Kotkasta ja mäntsälänmusta tulee siis Mäntsälästä.

Suomen rannikoilla esiintyy tyypillisesti punasävyistä kalliota. Mäntsälän seudulta saadaan myös punaista graniittia, joka on hyvin suosittua hautakivissä.

Kivituhka 0-4 mm mäntsälänmustan käyttökohteita

Mäntsälänmustaa kivituhkaa voi käyttää hyvin laaja-alaisesti. Se soveltuu kaikkien laattojen asennukseen, pihakivien, muurien tai pihapatsaiden asennustuotteeksi. Kauniin värin johdosta kivituhka on hyvin tyylikästä tumman harmaan liuskekivilaatan rinnalla. Kun liuskekivilaattojen saumausvälit jätetään leveiksi, pääsee kaunis kivituhkan väri oikeuksiinsa. Kivituhka tiivistyy hyvin napakaksi, mustalla värillä on erityisominaisuus tulla tiukaksi ja sen ominaispaino on sekaväristä kivituhkaa suurempi. Kivituhka toimii hyvin vaikkapa reunustamaan nurmikkoaluetta.

Miten mäntsälän musta kivituhka asennetaan?

Kivituhka on louhinnan ja seulonnan jälkeen kuohkeaa. Kivituhka asennetaan koneellisesti tai käsin haraamalla kasalta kivituhka tasaiseksi pinnaksi. Tasauksen voi tehdä hienojakoisen vesisuihkun avulla sekä täryttämällä alusta kovaksi. Tuotteen voi myös jättää tasauksen jälkeen sellaiseksi ja antaa luonnon hoitaa kivituhkan tiukaksi alustaksi, sillä se ajan myötä kovettuu itsekseen. Kivituhkan värisävy tulee esille ensimmäisen vesisateen jälkeen, kun pöly laskeutuu ja kivirae jää pintaan.

Kivituhka asettuu hyvin tasaiselle maalle, mutta kaltevissa kohteissa ja rinnetonteissa usein vesi juoksuttaa kivituhkaa pois paikoiltaan. Tällöin tulee asentaa kallistuksiin riittäviä tukia, porrastaa tai valita muu materiaali.

Kivituhkan alle voidaan asentaa juurimatto tai suodatinkangas, kun tuotetta käytetään pihan pintamateriaalina, jotta rikkakasvusto saadaan pidettyä poissa pitempi aika. Kivituhka on helppo pitää siistinä. Kivituhkasta saadaan haravoimalla syksyisin pois lehdet ja pudonneet risut. Kivituhkapihaan voi syntyä kovilla vesisateilla kuoppia, joita voi täyttää lisäämällä uutta kivituhkaa.

Kivituhka yleinen asennusmäärä pihan pintaan on 3-7 cm riippuen epätasaisuuksista ja pihan korkotasoista.

Suursäkkien toimituksesta voit katsoa ohjevideon tästä sekä irtotavara toimitusten ohjevideon tästä. Autamme mielellämme sopivan tuotteen valinnassa, kysy meiltä puh. 010 327 2220 tai sähköpostilla asiakaspalvelu@ykkosmyynti.fi.

Käyttökohteita

 • Pihan pintamateriaalina
 • Pihapoluilla
 • Kukka-asetelmien ympärillä luonnonkivien kera
 • Suihkulähteiden ympärillä
 • Tummanharmaiden liuskekivien asennus- ja saumaushiekkana
 • Laattojen asennuksessa ja saumauksessa

Tuotetiedot

 • 400 l suursäkki painaa noin 500 kg. Riittoisuus noin 10 m², kun kerrospaksuus on 3,5 cm
 • 700 l suursäkki painaa noin 1000 kg. Riittoisuus noin 20 m², kun kerrospaksuus on 3,5 cm
 • 1 m³ kivituhkaa painaa noin 1400 kg
 • 9 m³ nuppiautokuorma painaa noin 13 tn
 • 24 m³ kasettiautokuorma painaa noin 34 tn

 

Arviot

0,0 tähteä 5 tähdestä (perustuen 0 arvosteluun)
Erinomainen0%
Erittäin hyvä0%
Tyydyttävä0%
Välttävä0%
Huono0%

 

Arvosteluja ei ole vielä kirjoitettu. Ole ensimmäinen, joka kirjoittaa arvostelun.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Kysy lisää tästä tuotteesta / palvelusta

"*" näyttää pakolliset kentät

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Pohjolan Ykkösraivaus Oy:n tietosuojaselosteesta »
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy