Yleismulta
toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Multatuotteet » Yleismulta

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Määrälaskuri

Yleismulta

Tuotekoodi: 6430068190575

Korkealaatuinen yleismulta puutarhaan kaikkeen käyttöön !

 • Korkealaatuinen yleismulta
 • Pensaat ja perennat
 • Nurmikon perustamiseen

Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%
Kysy lisätietoja
 • Toimitusaika 1-5 arkivuorokautta

Edustatko taloyhtiötä tai yritystä? Ota yhteyttä isommista tilauksista »

Valitse lisäpalvelut

yleismulta
+
+
Yhteensä: 132,00 

Yleismulta

Yleismulta eli puutarhan yleismulta on korkealaatuinen multatuote puutarhaan kaikkeen käyttöön. Se valmistetaan korkealuokkaisista raaka-aineista, kuten hiekasta, savesta ja turpeesta oikeassa suhteessa. Yleismulta on kalkittu ja lannoitettu. Yleismulta on kivennäismaapitoinen ja se on levitysvalmis multa. Yleismultaan on lisätty kemiallinen lannoiteseos. Saven ansiosta mullan vedenpidätyskyky on hyvä ja multa pysyy kosteana pitkään. Kivennäislannoitus vapauttaa nopeasti ravinteet kasvien käyttöön.

Yleismulta ei sisällä lainkaan peltomultaa, joten se ei kasvata rikkakasveja. Multaan voi kuitenkin päästä ilmassa lentävät itiöt kasvamaan ja ajan kuluessa siinä saattaa esiintyä muualta peräisin olevia rikkakasveja. Puutarhan yleismulta on tarkoitettu ulkokäyttöön. Se sisältää jonkin verran pikkukiveä, jonka tarkoitus on pitää multa ilmavana ja kuohkeana.

Yleismullan käyttö

Puutarhan yleismultaa voidaan käyttää kukkaistutuksille, pihanurmikon paikkaukseen ja perustamiseen, maanparantamiseen, puiden ja pensaiden istutukseen.  Yleismulta sopii erityisen hyvin valmiin siirtonurmikon alustaksi.

Nurmikon perustaminen pihamaalle

Nurmikon perustaminen alkaa alueen pohjustuksella. Pohjustukseen kuuluvat pohjan kunnostus, suunnittelemalla tarvittavat kaadot ja ojitukset.

Mikäli nurmikkopohja on savinen, suosittelemme alustukseen juurien ilmavuutta tuomaan luonnonhiekkaa 0-8 mm. Hyvin alustetulla pohjalla on merkitystä nurmikon ulkomuotoon. Kun alustus on kunnossa, nurmikkopinnasta tulee kaunis ja kuiva, eikä ylimääräinen vesi jää nurmikonpintaan. Nurmikon juuret tarvitsevat myös tilaa kaivautua ilmavaan luonnonhiekkaan. Pohjamaan kunnostuksen jälkeen tai luonnonhiekkakerroksen jälkeen levitetään kasvualusta, eli puutarhamulta.

Nurmikon perustamiseen tarvittava yleismultamäärän karkea laskukaava on 1 m³:sta yleismultaa saadaan  nurmikkoa 4-5 m², kun kerrospaksuus on 20 cm multaa.

Yleismulta tasataan ja tiivistetään

Nurmikko vaatii vähintään 20 cm tiivistettyä hyvälaatuista kasvualustaa. Puutarhan yleismulta tiivistyy noin 17 % asennettaessa, tämä on hyvä ottaa huomioon multamäärää arvioitaessa.

Perustamisvaiheessa puutarhamultaa ei tarvitse lannoittaa tai kalkita yleisimpiä kasvilajeja ja nurmikkoa varten. Yleismultaan lisätty hidasvaikutteinen typpilannoite vähentää hoitolannoitustarvetta ensimmäisenä kasvukautena. Myöhempinä vuosina hoitotoimenpiteenä multa lannoitetaan ja kalkitaan tavanomaisesti.

Kun yleismulta on tasattu ja tiivistetty voidaan aloittaa kylvö tai siirtonurmikon asennus. Kylvös pidetään kosteana aina siementen itämiseen saakka, tai kunnes siirtonurmikko on hyvin juurtunut maahan.

Kevät

Nurmikko haravoidaan huolellisesti keväällä maan ollessa riittävän kuivaa kävelemiseen. Nurmikon aukkopaikat kylvetään ja nurmikko lannoitetaan. Mikäli maa on hapanta, voidaan nurmikko kalkita. Tarvittaessa myös kastellaan.

Kesä

Kesällä nurmikko leikataan noin kerran viikossa, tarvittaessa kaksikin kertaa viikossa. Kesällä kannattaa huomioida hellejaksot ja aloittaa nurmikolle riittävä kastelu. Kesäkuun lopulla nurmikko lannoitetaan.

Syksy

Syksyllä nurmikko haravoidaan huolellisesti. Loppukesällä ja syksyllä nurmikkoa ei enää leikata kovin lyhyeksi, vaan annetaan nurmikolle mahdollisuus kerätä vararavintoa talveksi.

Talvituhosienien ehkäisemiseksi nurmikko leikataan aivan lyhyeksi vasta kun kasvukausi on päättynyt.

Yleismullan toimitus

Toimitamme yleismultaa suursäkeissä ja irtotavarana kotipihaasi nopealla toimitusajalla. Kysy meiltä isommista eristä tarjous!

Suursäkkien toimituksesta voit katsoa ohjevideon tästä, sekä irtotavara toimitusten ohjevideon tästä.

Käyttökohteita

 • Kylvönurmikon perustamiseen
 • Siirtonurmikon perustamiseen
 • Pensaiden istutukseen
 • Nurmikon hoitoon
 • Pihapuut
 • Puutarhan yleismulta sopii tasaisesti kaikkeen multaukseen

Tuotetiedot

 • 800 l suursäkki painaa noin 800 kg. Riittoisuus noin 20 m², kun kerrospaksuus on 3,5 cm
 • 1 m³ multaa painaa noin 1000 kg
 • 10 m³ nuppiautokuorma painaa noin 10 tn
 • 12 m³ kasettiautokuorma painaa noin 12 tn
 • 15 m³ kasettiautokuorma painaa noin 15 tn
 • 34 m³ kasettiautokuorma painaa noin 34 tn

 

Ladattava tuoteseloste

Torpanpiha_Puutarha_Yleismulta

Arviot

0,0 tähteä 5 tähdestä (perustuen 0 arvosteluun)
Erinomainen0%
Erittäin hyvä0%
Tyydyttävä0%
Välttävä0%
Huono0%

 

Arvosteluja ei ole vielä kirjoitettu. Ole ensimmäinen, joka kirjoittaa arvostelun.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Kysy lisää tästä tuotteesta / palvelusta

"*" näyttää pakolliset kentät

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Pohjolan Ykkösraivaus Oy:n tietosuojaselosteesta »
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy