Kivituhka 0-8 mm harmaa-valkoinen
toimitus ikoni

Jopa ilmainen toimitus

tuotevalikoima ikoni

Luomu­tuote­valikoima

trukki ikoni

Ammattitaitoinen henkilökunta

asiakaspalvelu ikoni

Nopea asiakaspalvelu

Etusivu » Tuotteet » Kivituhkat » Kivituhka 0-8 mm harmaa-valkoinen

Onko tarkoitus tilata kerralla enemmän?

Ota yhteyttä ja pyydä
tarjous!

Pyydä tarjous

Edustatko taloyhtiötä?
Ota yhteyttä mikäli haluat isomman tilauksen laskulle

Määrälaskuri

Kivituhka 0-8 mm harmaa-valkoinen

Tuotekoodi: 6430068190179

Toteuta unelmapihasi harmaa-valkoisella värisävyllä!

 • Suihkulähteiden ympärillä
 • Isojen pihalaattojen saumaukseen
 • Kivituhkapihan pintaan

Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%
Kysy lisätietoja
 • Toimitusaika 1 – 5 arkivuorokautta

Edustatko taloyhtiötä tai yritystä? Ota yhteyttä isommista tilauksista »

Valitse lisäpalvelut

kivituhka-0-8-mm-harmaavalkoinen
+
+
Yhteensä: 128,00 

Kivituhka  0-8 mm harmaa-valkoinen

Kivituhka 0-8 mm harmaa-valkoinen sopii täydellisesti pihapoluille, pihan pintamateriaaliksi tai laattojen alle. Tuotetta voi käyttää myös kasvimaan ja nurmikon ilmaukseen.

Ykkösmyynnin valikoimissa oleva kivituhka 0-8 mm harmaa-valkoinen sisältää kalkkikiveä ja graniittia. Tuote on yleisilmeeltään kuohkeata ja asentamattomana värisävy on vaalean ja hopeisen harmaata. Kun tuote asennetaan esimerkiksi pihan pintaan, saadaan värisävy esiin sateen jälkeen.

Kivituhkan värisävyssä saattaa esiintyä värilaatueroja, harmaan ja ja valkoisen värisävyn suhteen.

Kivituhka syntyy kalliosta

Suomessa kalliosta saatava kivilouhos murskataan, jauhetaan ja seulotaan haluttuihin raekokoihin. Suomen kallioperä on vahvaa graniittia, joka tunnetaan ympäri maailman. Suomessa on myös muutama kalkkikivilouhos. Kalkkikivi kuuluu sedimenttikivilajeihin. Kalkkikiveä louhitaan laajasti ympäri maailmaa.

Kalkkikivi on syntynyt kerrostuneista kivilajeista ja kalsiumkarbonaatista, joka on saostunut merivedessä. Kalkkikivi sisältää kalkkisälpää, ja mm. magnesiumkarbonaattia. Kalkkikivelle on ominaista hyvin näyttävä ja vaihteleva värimuoto. Suomessa esiintyvä kalkkikivi on noin 2 miljardia vuotta vanhaa, ja se sisältää elollisten organismien jäänteitä, kuten simpukoiden jäänteitä. Kalkkikivestä jalostetaan monia tuotteita, mm. maatalouden käyttöön. Kalkkikivijauhe on tärkeä raaka-aine maataloudessa maanparannusaineena peltojen pH-arvojen nostoon. Sitä käytetään myös eläinten ruokinnassa ja rakennekalkkia käytetään savimaiden rakenteiden tukemiseen sekä fosforivaluntojen ennaltaehkäisyyn. Puutarhakalkkia käytetään puutarhoissa nurmikon ja mullan kalkitsemiseen.

Kivituhka 0-8 mm harmaa-valkoinen

Kalliosta peräisin oleva kivituhka on routimatonta. Kivituhkalle on ominaista tiivistyminen ja kovettuminen. Hieno pölyaines (0 mm) sitoo kivirakeen.

Yleisimmät kivituhkan kiviraekoot ovat

 • 0-3 mm
 • 0-4 mm
 • 0-6 mm
 • 0-8 mm

Kivituhkan asennus pihan pintaan

Tuotteen asennus tapahtuu siten, että kivituhka 0-8 mm harmaa-valkoinen levitetään 3-5 cm:n paksuisesti käsin haraamalla tai koneellisesti paikoilleen hienojakoisen vesisuihkun ja täryttimen kanssa. Tällöin vaalean harmaa värisävy (0 mm) painuu alas ja kaunis, valkoinen kalkkikivirae tulee esiin ja jää pintaan.

Ennen kivituhkan asentamista pihan pinta tasataan, tarkistetaan korot ja poistumavesien kaadot poispäin rakennuksista. Kaadot kannattaa pitää maltillisena, jotta kivituhka ei huuhtoudu pois veden mukana. Ennen tuotteen levittämistä piha alustetaan suodatinkankaalla, jotta rikkikasvit pysyvät pitempään poissa. Kivituhka myös asentuu pihaan itsekseen levityksen jälkeen luonnon hoitaessa kastelemisen. Kivituhka tiivistyy ja kovettuu ajan kuluessa.

Muita käyttökohteita

Kivituhka 0-8 mm harmaavalkoista voidaan käyttää myös laattojen asennukseen, muurien ja patsaiden asennukseen, nurmikon ilmaukseen ja kasvimaan mullan kuohkeuttamiseen. Harmaa-valkoinen kivituhka tulee kuitenkin parhaiten esiin antamalla sen näkyä isona ilmeenä liuskekivien paksuissa saumoissa tai stailata se saman sävyisen laatan kanssa!

Tämä kivituhka sopii myös pensasryhmien ympärille, kun pensaiden ja puiden ympärille on asennettu värikästä katetta.

Kivituhkapihan hoito

Kivituhkapihaa kannattaa hoitaa vuosittain. Sen pinnasta on helppo haravoida lehdet ja risut. Pienten vesikuoppien synnyttyä, samanväristä kivituhkaa lisätään pintaan ohut kerros ja tiivistetään alustaan. Kivituhkaa kannattaa hieman harata haravalla, jotta pinnan saa elävän näköiseksi. Jos tuotetta käytetään pihan pintamateriaalina alueilla, joissa on paljon peltoa ja luonnollisia niittyjä lähellä, lentävät rikkakasvien itiöt saattavat itää kivituhkassa varsinkin sateisena kesänä. Tällöin on tärkeätä, että pihan kaadot ovat kunnossa, ettei vesi jää seisomaan kivituhka-alustaan. Rikkakasveja voi torjua esimerkiksi haraamalla tai käsin nyppimällä.

Löydät meiltä kattavan valikoiman erisävyisiä kivituhkatuotteita ja paljon muuta! Suursäkkien toimituksesta voit katsoa ohjevideon tästä, sekä irtotavara toimitusten ohjevideon tästä.

Käyttökohteita

 • Tuo esiin erilaisia yksityiskohtia pihassa. Miltä kuulostaisi harmaa-valkoinen, hopeansävyinen kivituhka tummanharmaan liuskekiven ympärillä? Molempien värisävyt korostuvat entisestään!
 • Pihapolkujen pintamateriaalina
 • Reunusta ja rajaa nurmikkoaluetta
 • Pihapatsaiden  alle tuomaan kontrastia
 • Koristekivenä haudalla

Tuotetiedot

 • 400 l suursäkki painaa noin 500 kg. Riittoisuus noin 10 m², kun kerrospaksuus on 3,5 cm
 • 700 l suursäkki painaa noin 1000 kg. Riittoisuus noin 20 m², kun kerrospaksuus on 3,5 cm
 • 1 m³ kivituhkaa painaa noin 1400 kg
 • 9 m³ nuppiautokuorma painaa noin 13 tn
 • 24 m³ kasettiautokuorma painaa noin 34 tn

Arviot

0,0 tähteä 5 tähdestä (perustuen 0 arvosteluun)
Erinomainen0%
Erittäin hyvä0%
Tyydyttävä0%
Välttävä0%
Huono0%

 

Arvosteluja ei ole vielä kirjoitettu. Ole ensimmäinen, joka kirjoittaa arvostelun.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Kysy lisää tästä tuotteesta / palvelusta

"*" näyttää pakolliset kentät

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lisätietoja löydät Pohjolan Ykkösraivaus Oy:n tietosuojaselosteesta »
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Copyright © 2024 Pohjolan Ykkösraivaus Oy