Puutarhamulta ja multatuotteet

Muheva ja ravinteikas puutarhamulta luo hyvän kasvualustan nurmikolle ja kaikille kasveille.
Perusmulta soveltuu kaikille puutarhan kasveille, kuten istutuksiin, kukkapenkkeihin, kasvimaalle ja nurmikolle.
Happaman maan (pH noin 5) kasvit, eli vähäkalkkisessa maassa viihtyvät kasvit kaipaavat omaa multaa, rodomultaa eli havupuumultaa.
Happaman maan kasveja ovat muun muassa alppiruusut, atsaleat, hortensiat, pensasmustikat, jaloangervot ja havukasvit.
Perennamulta eli istutusmulta on tarkoitettu vaateliaille kasveille, kuten ruusut tai muut herkät kasvit, jotka eivät pidä voimakkaasta lannoitteesta.

Havupuumulta

Hinnat alkaen 36.00 €
Tutustu
 TOIMITUSTARJOUS

Yleismulta puutarhaan

Hinnat alkaen 35.00 €
Tutustu

Istutusmulta

Hinnat alkaen 41.00 €
Tutustu

Täytemaa moreeni

Hinnat alkaen 12.50 €
Tutustu

Täytemaa multapitoinen

Hinnat alkaen 12.50 €
Tutustu
 TARJOUS !

Luomupuutarhamulta

Hinnat alkaen 100.00 €
Tutustu

Yleistä tietoa mullasta

Puutarhamulta on korkealaatuinen yleismulta puutarhaan kaikkeen käyttöön; sitä voidaan käyttää kukkaistutuksille, pihanurmikon paikkaukseen ja perustamiseen, maanparantamiseen, puiden ja pensaiden istutukseen. Tämän lisäksi se sopii erinomaisesti myös kasvimaalle sekä kasvihuoneisiin. Puutarhamultaa voi asentaa valmiin siirtonurmikon alustaksi.

Puutarhamulta valmistetaan tarkkaan valituista raaka-aineista. Mullan valmistuksessa käytetään turvetta, hienoa hietaa sekä savea. Se on peruslannoitettu ja kalkittu. Saven ansiosta mullan vedenpidätyskyky on hyvä ja pitää mullan kosteana pitkään. Kivennäislannoitus vapauttaa nopeasti ravinteet kasvien käyttöön.

Puutarhamulta sopii hyvin myös nurmikon perustamiseen

Nurmikon pohja pitää olla tasainen ja sopivan tiivis, siksi nurmikon perustaminen aloitetaan aina kunnostamalla pohjamaa ja tasaamalla se tulevan nurmikon muotoon sekä tekemällä tarvittavat ojitukset.
Pohjamaan kunnostuksen jälkeen levitetään kasvualusta, eli puutarhamulta.

Multa tasataan ja tiivistetään

Nurmikko vaatii vähintään 20 cm tiivistettyä hyvälaatuista kasvualustaa.

Perustamisvaiheessa Torpanpiha puutarhamultaa ei tarvitse lannoittaa tai kalkita yleisimpiä kasvilajeja ja nurmikkoa varten. Torpanpiha-multaan lisätty hidasvaikutteinen typpilannoite vähentää hoitolannoitustarvetta ensimmäisenä kasvukautena. Myöhempinä vuosina hoito lannoitetaan ja kalkitaan tavanomaisesti.

Kun puutarhamulta on tasattu ja tiivistetty voidaan aloittaa kylvö tai siirtonurmikon asennus.

Istutusalueiden perustaminen

Istutusaluetta perustaessa tai puuta istuttaessa kaivetaan toivotun kokoinen istutuskuoppa. Istutuskuoppa täytetään mullalla, joka tiivistetään.

Kuopan syvyys riippuu istutettavista kasveista. Nyrkkisääntönä voidaan pitää että, perennat tarvitsevat 40 cm, pensaat 50 cm ja puut 1 m tiivistettyä kasvualustaa.

Tässäkään tapauksessa Torpanpiha-multaa ei tarvitse lannoittaa tai kalkita yleisimpiä kasvilajeja varten. Torpanpiha-multaan lisätty hidasvaikutteinen typpilannoite vähentää hoitolannoitustarvetta ensimmäisenä kasvukautena. Myöhempinä vuosina hoito sisältää lannoituksen ja kalkituksen tavanomaisesti.

Puutarhamulta osana nurmikon hoitoa

Kevät

Nurmikko haravoidaan huolellisesti keväällä kun maa on kuivunut sen verran että, se kestää kävelemistä ja tallautumista. Aukkopaikat kylvetään ja nurmikko lannoitetaan. Mikäli maa on hapanta, voidaan nurmikko kalkita. Tarvittaessa myös kastellaan.

Kesä

Kesällä nurmikko leikataan noin kerran viikossa, tarvittaessa kaksikin kertaa viikossa. Tarvittaessa kastellaan. Kesäkuun lopulla nurmikko lannoitetaan.

Syksy

Syksyllä nurmikko haravoidaan huolellisesti. Loppukesällä ja syksyllä nurmikkoa ei enää leikata kovin lyhyeksi, näin annetaan nurmikolle mahdollisuus kerätä vararavintoa talveksi.

Talvituhosienien ehkäisemiseksi nurmikko leikataan aivan lyhyeksi vasta kun kasvukausi on päättynyt.

Kysy lisätietoja

Asiantunteva henkilökuntamme osaa auttaa sinua valitsemaan juuri tarpeisiisi sopivat pihatuotteet!

Katso yhteystietomme ja lähetä yhteydenottolomake »

Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä