Seuraa somessa ja osallistu arvontoihin!

Saat myös tietoosi tarjoukset heti, kun ne julkaistaan!

Facebook/Instagram

Tavoitat Ykkösmyynnin myös WhatsAppissa 0400936187 arkisin 8:00 - 16:00!

Kaunis kotkanpunainen kivituhka 0-6 mm pihan stailaukseen!

Tuotekoodi: 6430068190155

Kotkanpunainen kivituhka 0-6mm on kaunis, luonnollisen punertava kivituhka.

Tarkista tarvittaessa raekoko ja värisävy lähimmän jälleenmyyjän luona näytetelineestämme.

Katso toimitusalueet tarvittaessa täältä! Nosturiautotoimitukset vain ydintoimitusalueellamme! 


98.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 työpäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Kivituhka 0-6mm - tuotetiedot

Saatavilla olevat pakkauskoot:

400 L suursäkki (n. 500 kg)                    98 €/ kpl

700 L suursäkki (n. 1000 kg)                  123 € / kpl

Kivituhka ja sen louhinta

Kivituhkaa louhitaan kalliosta ja murskataan isoilla murskalaitteilla. Soraharjujen vähetessä ja infran muuttuessa Etelä-Suomessa on saatu hyödynnettyä kalliosta peräisin olevaa kivilouhosta. Materiaalia saadaan erilaisten tunnelien ja luolien louhinnan yhteydessä ja erityisesti louhintaan tarkoitetusta kalliosta tai alueesta.

Kalliolouhoksesta saadaan seulonnan ja jauhatuksen tuloksena karkeita, irtonaisia jakeita, kuten sepelit sekä hienoa, 0 mm pölyä sisältäviä kalliomurskeita ja kivituhkia. Hienojakoinen pölyaines sitoo ja tiivistää kivirakeen. Kivirae toimii kantavana aineksena.

Kivituhka ei läpäise vettä niin hyvin, kuin sepeli rakeisena materiaalina. Kivituhkapiha on kaunis ja tasainen, kun pohjustustyö ja alusta on tehty huolella. Alustustuotteeksi sopii kalliomurske 0-16 tai karkeampi kalliomurske 0-32 mm, jos alusmaa on kovin savinen. Riittävän paksu kerros kalliomursketta takaa routimattomuuden. Kalliomurskeen täyttömäärä ja routimattomuus lasketaan aina käyttötarkoituksen mukaan. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, kuinka raskaasti alueella liikutaan, sitä järeämpi täytön tulee olla. Tämä on tärkeä seikka, silloin kun laattapihaa rakennetaan.

Kivituhka on tärkeä rakennusmateriaali laattojen oikaisussa ja ladonnassa. Värillinen kivituhka sopii hyvin myös tähän tarkoitukseen, mikäli laattojen saumat ovat leveitä ja näkyviä. Piiloon menevälle, laattojen alle asennettavalle kivituhkalle, kannattaa valita edullisempi perustuote, sekavärinen kivituhka 0-3 mm tai sekavärinen kivituhka 0-6 mm.

Asennettaessa pihan pintaan kivituhka on kuohkeaa. Tuotteen värisävy saadaan esiin kastelemalla tuote vesisuihkulla, tai ensimmäisen vesisateen jälkeen. Kaltevilla pinnoilla tulee ottaa huomioon kallistukset ja kaadot. Jyrkissä rinteissä kivituhkan pysyminen tulee varmistaa esimerkiksi porrastuksella, ylimääräisillä tuilla jne. Kivituhka tiivistyy ja kovettuu ajan kuluessa.

Punainen graniitti ei ole niin lujaa ja vahvaa kuin harmaa graniitti, mutta loistava materiaali piha- ja viherrakentamiseen. Punainen kivituhka 0-6 mm louhitaan Kotkassa. Suomen rannikoilla on kallion väri yleisesti punasävyinen.

Kotkanpunainen kivituhka 0-6 mm on kaunis, lämminsävyinen pihanrakennustuote. Se on hyvin tasalaatuinen eikä värisävy ”hyppää” silmille. Se sointuu lämpimien värisävyjen kanssa mainiosti.

Käyttökohteita

Punainen kivituhka soveltuu pihassa monenlaiseen rakentamiseen. Punainen kivituhka 0-6 mm on näyttävä kokonaisuus

  • punaisen kattomateriaalin kanssa
  • talo ja piharakennukset ns. mummonmökin punamultamaalipinta
  • harmaan, valkoisen tai muumin sinisen talon pihapiirissä
  • punaisen laatoituksen jatkeena
  • nurmikon reunustajana pihapoluilla
  • vaalean, ison liuskekivilaatan saumaushiekkana

Kivituhkapihan hoito

Jotta kivituhkapiha olisi kaunis silmälle, kannattaa muistaa muutama vinkki. Kivituhkan alle kannattaa asentaa juurimatto tai suodatinkangas. Se ehkäisee rikkakasvien työntymistä ylös maasta. Syksyllä tai keväällä haravoidaan kivituhkan pinnasta lehdet ja risut. Vesikuoppien synnyttyä kuoppa täytetään kivituhkalla. Kivituhkaa voi harata piikkiharavalla tasaisemmaksi ja kuohkeammaksi talven painautumisen jäljiltä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

 KEVÄÄN HUIPPU TUOTE!
Määrälaskuri
Huomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg