Asiakaspalvelu
arkisin klo 8-16

p. 010 327 2220

Ruoka viljelyyn laadukas luomupuutarhamulta

Tuotekoodi: 6430068190698

Luomua puutarhaan - luonnollinen valinta !

Parasta laatua ruokapöytääsi !

Tuotteen hinta on 125 €/säkki 800 l.


125.00 €
Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%Varastotuote, toimitusaika noin 1-5 arkipäivää

Lisäpurkupaikka (+20.00 €)

Tyhjennyspalvelu (+10.00 €)

Saatavilla olevat pakkauskoot:

800 L suursäkki 125 € / kpl

Irtotavarana 5 m3 ylöspäin a' 47 € /m3. Hintoihin lisää alueellinen rahti.

Tuotteen valmistaja on Lammin puutarha, Lempäälä. Mullan tuoteseloste

Luomupuutarhamulta – ei mitään ylimääräistä!

Luomu puutarhamullan tasaisen laadun varmistavat tarkoin valikoidut raaka-aineet ja luonnonmukaiset lannoitteet. Mullan raaka-aineita ovat maanparannusturve, hiekka, hevosen- ja lehmänlantakomposti ja kalkki. Puutarhamulta on rekisteröity tuote (Evira 1468/741/2006) ja täyttää luomutuotevaatimukset (EY 889/2008 artikla 3 kohta 1). Luomu puutarhamullan valmistus on tarkoin valvottu, ja tuotteesta löytyy tuoteseloste kohdasta Tuotetiedot.

  • Luomupuutarhamultaa voidaan käyttää kaikissa puutarhan multaa vaativissa kohteissa. Se on erinomainen valinta kasvimaalle, kasvihuoneisiin sekä yrttialtaisiin syötävien kasvien kasvattamiseen. Tuote on suunniteltu ulkokäyttöön.
  • Istuta hyöty- ja koristekasvit luomulaatuiseen puutarhamultaan. Luomu puutarhamulta on korkealaatuinen valmis kasvualusta, joka takaa ravinteikkaan perustan kasveillesi. 
  • Perusta nurmikkopiha. Alusta piha luonnonhiekalla, mikäli maa on kovin savinen, lisää valmiiksi lannoitettu ja kalkittu multa. Kylvä siemenet ja huolehdi jatkuvasta kosteudesta, kunnes nurmikko itää.

Kaikki markkinoilla oleva luomu- ja kasvimaamulta ei ole parasta A-laatua. Myymme Lammin puutarhan aitoa luomupuutarhamultaa.

 

 

Perusta kasvimaa

Kasvimaan voi perustaa maahan lämpöpenkkinä tai kohopenkkinä maan pinnalle tai vieläkin nopeampi tapa on perustaa kasvimaa valmiisiin laatikoihin ja kasvilavoihin. Maahan perustettu kasvimaa on usein kohopenkki.

Kohopenkin ja kasvilaatikon syvyys riippuu siitä, mitä siinä halutaan kasvattaa. Esimerkiksi juurekset, kuten porkkana ja peruna tarvitsevat riittävästi syvyyttä, yleensä noin 40-50 cm.

Kohopenkin voi rajata puulaudoilla, tukeilla, luonnonkivillä tai jättää rajaamatta. Rikkaruohojen poissa pitämiseksi maapohja voidaan alustaa suodatinkankaalla tai sanomalehdillä. Lisää multaa halutun paksuuden mukaan. Valmis multa, kuten luomupuutarhamulta on valmista käyttöön sellaisenaan. Istuta multaan kasvien siemenet ja taimet, kun ilma on riittävän lämmintä. Pidä kylvöksiä kosteana tuotteiden omien ohjeiden mukaisesti.

Kohopenkin ja valmiiden altaiden etuna on mullan nopea lämpiäminen ja ravinteet vapautuvat mullasta hitaasti. laatikoiden ja kohopenkin multa kuitenkin kuivuu nopeasti, joten kosteuden säilyttäminen on tärkeää. Voit lannoittaa multaa pitkin kasvukautta esimerkiksi ruohikkosilpulla. Multa tulee kääntää ja lannoittaa vuosittain. Sopiva lannoite luomupuutarhamullalle on luonnollinen lannoite, kuten kanankakka, tai lehmän- ja hevosen lantakomposti.

 

 

Kasvimaan hoitaminen

Kasvimaan hoitaminen vaatii hieman työtä vuosittain. Keväisin suoritetaan maan muokkaus, joka tarkoittaa maan kääntämistä, haraamista ja pöyhimistä ennen kylvöjä. Rikkakasvit myös poistetaan huolellisesti juuria myöden. Lopuksi mullan pinta tasataan leveällä haravalla. Vuosittain multamaa tulee lannoittaa sopivalla lannoitteella. Lannoitus tehdään lannoitettavan tuotteen ohjeen mukaan.

Kylvö tulee suorittaa lämmenneeseen ja muokattuun maahan. Yleissääntönä pidetään + 10 asteen lämpötilaa. Kylvä siemenet tuotteen ohjeen mukaan ja kastele myös ohjeen mukaan.

Syksyisin haravointijätteet voi muokata kasvimaan sekaan, jotta saadaan ravintorikasta lannoitetta.

 

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä tuotteista

 SYKSYN HUIPPU TUOTE!

Yleismulta puutarhaan

Hinnat alkaen 37.00 €
Tutustu ja tilaa

Istutusmulta

Hinnat alkaen 44.00 €
Tutustu ja tilaa
 SYYSTARJOUS 55 € / 1000L SÄKKI!
Määrälaskuri

multatuotteetHuomioithan, että laskuri ei huomioi tuotteen tiivistymistä

Paytrail SV_AA_LOGO_Pohjolan_Ykkosraivaus_Oy_FI_390929_print.jpg